De KSN bezoekt het Zuiden des lands

0 473
16 apr

Gister was ik te gast bij Dieter Breuer, Ramon Pasmans en Ben Willems van Sportvisserij Limburg, samen met De KSN Limburg regiovertegenwoordiger Daniël Jawadnya.

Doel van de afspraak was om te bespreken op welke wijze de federatie aandacht heeft voor de karpervissende achterban in ’s lands meest heuvelachtige provincie, en op elke manier we als De KSN hieraan kunnen bijdragen.

Met ruim 100 hengelsportverenigingen, 33.500 aangesloten VISpashouders, waarvan naar verwachting een kwart op karper vist, en 4 beroepskrachten behoort Sportvisserij Limburg tot de kleinere federaties van ons land. Desalniettemin gebeurt er een hoop.

De provincie kenmerkt zich door relatief lage bezettingen van vis in de federatieve wateren en een groot areaal aan water waar niet ’s nachts of helemaal niet gevist mag worden. Bestuur en beroepskrachten van de federatie steken veel tijd in de dialoog met eigenaren en beheerders om afspraken te maken over het uitbreiden van de vismogelijkheden op deze wateren. Zelf regulerende handhaving en controle zou hier wel eens doorslaggevend in kunnen zijn.

Het driejarige uitzetproject op de Maas(plassen) en kanalen heeft recent de tweede uitzetting achter de rug. Het is een perfect voorbeeld van samenwerking tussen de georganiseerde hengelsport en De KSN regio. Niet alleen hebben de leden van 'De KSN werkgroep' de uitzetting minutieus voorbereid, ook is de helft van de financiering geregeld via een aantal commerciële partijen. En vanzelfsprekend was De KSN leverancier van een flink deel van de vrijwilligers op de uitzetdag zelf.

Er is nog veel te doen. Er zijn tal van ideeën voor jeugdactiviteiten, bijeenkomsten in de provincie en wellicht in de toekomst een federatieve karperkoppelwedstrijd?

Hoewel er (nog?) geen formele relatie bestaat tussen Sportvisserij Limburg en De KSN, wordt er goed samengewerkt, heeft met oog en oor voor elkaars ideeën en staan de belangen van de karpervisser tekens voorop.

Dank dat ik aanwezig mocht zijn en mooi te zien dat De KSN in deze regio, net als bij de meeste andere regio’s een goede bijdrage kan leveren!
Gerelateerde berichten
Facebook reacties

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons Privacy Statement en Browsercookie beleid.