De KSN op bezoek bij HSF Midden Nederland

0 550
01 mrt

Afgelopen week was ik te gast bij Hengelsportfederatie (HSF) Midden Nederland, samen met de regiovertegenwoordigers van de KSN Midden Nederland en SKP Nijmegen.

Doel was om te inventariseren op welke wijze de federatie de belangen behartigt van de karpervissers in het gebied en hoe de KSN de federatie kan ondersteunen, en andersom.
 
Het federatieve gebied bevindt zich tussen Winterswijk en Gorinchem en tussen de Rijn en de Maas. Vanwege deze uitgestrektheid heeft de federatie te maken met meerdere waterschappen met een van elkaar verschillend beleid ten aanzien van bijvoorbeeld uitzettingen. In sommige gevallen is de weg naar het verkrijgen van toestemming om uit te zetten moeizaam. Daarentegen is het SKP Oude IJssel succesvol te noemen. Ook het SKP Nijmegen mag trots zijn op hetgeen ze in de afgelopen jaren hebben opgebouwd.

Met een kleine 100 verenigingen, ruim 44.000 aangesloten vispashouders en 3 beroepskrachten behoort HSF Midden Nederland tot de kleinere federaties. Er is geen aparte karperwerkgroep of commissie, maar zowel binnen bestuur als de beroepskrachten is er aandacht voor het karpervissen. Niet alleen de uitzetprojecten zijn daar een voorbeeld van. Ook voor de jeugd wordt gekeken naar de mogelijkheden voor het creëren van vijvers waar relatief makkelijk karpertjes te vangen te zijn.

De relatie tussen federatie en De KSN regio is prima te noemen. Daar waar mogelijk helpen ze elkaar, bijvoorbeeld bij uitzetprojecten. Maar de federatie medewerkers zijn ook graag geziene gasten bij de meetings van De KSN regio Midden.

Paul Hendrix
Gerelateerde berichten
Facebook reacties

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons Privacy Statement en Browsercookie beleid.