De KSN te gast op de ALV van Sportvisserij Nederland

0 291
20 dec

Op 20 december waren we als het De KSN bestuur met 4 man goed vertegenwoordigd bij de Extra Algemene Ledenvergadering van Sportvisserij Nederland.

Het hoogtepunt van de avond was de presentatie van de nieuwe voorzitter Marjan van Kampen. Marjan heeft in de afgelopen 6 maanden het spreekwoordelijke net opgehaald bij alle federaties en de 10 grootste hengelsportverenigingen (HSV's) om zo een beeld te krijgen van wat er allemaal leeft. 
 
Uitkomst was dat er heel veel gebeurt in de georganiseerde hengelsport. Tal van vrijwilligers, bestuursleden en beroepskrachten zetten zich dagelijks in voor zo'n 600.000 VISpas bezitters. Dat doen ze op allerlei niveau's: bij HSV's, federatie's en Sportvisserij Nederland.

Marjan concludeert dat het voor de sportvisser zelf niet altijd even duidelijk is waar hij of zij moet zijn, wat de regels zijn en waar hij voor betaalt. Structuur, cultuur en professionaliteit waren regelmatig onderwerp van discussie.

Het is duidelijk dat er wat moet veranderen, wil de georganiseerde hengelsport ook in de toekomst garant kunnen blijven staan voor voldoende vis-mogelijkheden en een goede visstand. Op welke manier en met welke ambitie is nog onderwerp van gesprek, maar gisteravond kan beschouwd worden als een goede aftrap.

De KSN is dé vertegenwoordiger van een grote groep karpervissers en als bijzonder lid van Sportvisserij Nederland en federaties een belangrijke gesprekspartner voor de vervolgdiscussie. We zullen zeker meedoen!
Gerelateerde berichten
Facebook reacties