Regionieuws

17/02/2016 | Verslag regiomeeting (Sander van Kooten)
De derde regiomeeting van het seizoen 2015/2016 zit er weer op en daarmee komt ook dit meetingseizoen ten einde. De lezing werd deze avond verzorgd door onze regiovertegenwoordiger Sander van Kooten, met zijn lezing "Hollands Glorie". Sander kent vanuit zijn winkel en visserij natuurlijk erg veel mensen en dat bleek ook wel op deze avond. Het was druk, bijzonder druk! Ruim 80 bezoekers waren benieuwd naar Sander zijn visserij en dat resulteerde ook nog in een paar nieuwe leden voor De KSN, mooi werk!

In een leuke presentatie nam Sander ons mee naar zijn vissersleven, beginnend bij zijn eerste ervaringen als karpervisser en eindigend met de vangst van een zeer brute spiegelkarper. Met name zijn visserij op de grote wateren in de provincie Utrecht stond centraal, waaronder zijn jarenlange jacht op het Schilderij van de Zwaan. Dat deze bijzondere spiegel uiteindelijk ook op de mat kwam was geen toeval, want Sander heeft er zeer veel tijd in gespendeerd. Prachtige lokale vissen passeerden de revue en dat was soms een leuke herkenning voor de bezoekers. We kunnen dan ook veilig stellen dat het lezingdebuut van Sander de stempel 'geslaagd' verdient ;)

Wij willen alle bezoekers bedanken voor het bijwonen van onze regiomeetings en wensen jullie een zeer succesvol jaar toe met veel karpers, geluk en gezondheid! Tot volgende winter!
13/01/2016 | Verslag regiomeeting (Michiel Pilaar)
We zijn het jaar goed begonnen met een hele gezellige avond in Vianen! Super ADHD'er Michiel Pilaar was over komen vliegen vanuit het verre Zeeland om zijn lezing 'Pilaars iPhone adventures 2.0' aan ons te tonen.
En dat deze man avonturen beleeft dat mag wel duidelijk zijn. Samen met zijn vaste visvriend MH heeft hij de afgelopen jaren natuurlijk al menig grote (en mooie) vis gevangen, maar ook buiten het vissen om gebeurt er van alles in het buitenland. Denk bijvoorbeeld maar aan ruzie met de uitsmijter van een Sloveense kroeg, trolly's met materiaal die worden gestolen terwijl ze ontbijt aan het inslaan zijn in een hotel en het zwemmen tussen bejaarden in Turkse modderbaden.

Die mix van humor, energie en fantastisch mooie karpers is een succesformule die Michiel op het lijf geschreven is. Er klonk dan ook veel gelach uit de volle zaal en de stemming was opperbest. Wie tussen de grapjes en onzin filmpjes door nog oplette kreeg enkele goede voertips mee die hij weer kan gebruiken voor zijn eigen visserij (in het buitenland).

Aanstaande zondag zal de nieuwe DVD van Pilaar en Hofman in premiere gaan in de bioscoop Figi in Zeist. Er zijn nog kaarten, dus als je zin hebt in een leuke dag dan raden we je vooral aan om even te kijken op www.karperwereld.nl
16/12/2015 | Verslag regiomeeting (Pieter van de Werfhorst)
De eerste meeting van het nieuwe meetingseizoen zit er weer op. Op woensdag 16/12 was Pieter van de Werfhorst te gast in het clubgebouw aan de Hazelaarstraat 3 in Vianen. De opkomst was helaas erg laag. Of de oorzaak nu lag in het zachte (regenachtige) weer of het superspannende potje bekervoetbal tussen FC Utrecht tegen de amateurs Achilles '29, we zullen het nooit weten.

Pieter trok zich er in ieder geval niets van aan en schotelde ons een hele sterke presentatie voor. In het eerste deel vertelde hij ons over zijn persoon en visserij. Daarna ging hij dieper in op de rigs die hij gebruikt en de toevoegingen die hij daaraan doet. Waarom gebruik je bijvoorbeeld een 'shot on the hook' en hoe zet je die precies in? Met duidelijke uitleg in beeld en toelichting zijn we allemaal weer wat wijzer geworden en kregen veel aanwezigen bevestiging op hun gedachten. Hopelijk kunnen de bezoekers dit volgend jaar in hun voordeel gebruiken ten opzichte van de wegblijvers ;) Na de pauze werd de nieuwe film 'Epic' getoond. Een heerlijke video waarin vriendschap, SUPER mooie vissen en keiharde 'tetteraars' de hoofdmoot voerden. Een genot om naar te kijken en een zeer geslaagde avond.

Bedankt Pieter!


Scherpe rigs en een scherpe presentatieSeizoen 2012/2013

21/02/2013 | Verslag regiomeeting (Alijn Danau)

Het klapstuk van ons meetingseizoen was de meeting van gisterenavond. Ongeveer 70 bezoekers kwamen af op de lezing van Alijn Danau en daarmee was het 'volle bak' in het clubhuis. Letterlijk en figuurlijk, want het was zoeken naar een beschikbaar stoeltje. De presentatie van Alijn was gericht op zijn visserij op het bekende rainbowlake en was tevens de allerlaatste lezing die hij hier over gaf. Een visserij die zeer extreem te noemen is op alle vlakken. Bizar grote vissen (of zoals Alijn het noemt: "Kastelen"), vissen over eilanden en opvallende materiaalkeuzes werden getoond of besproken in het eerste deel van de presentatie. Een visserij zoals we deze in Nederland niet tegen zullen komen, maar waar zeker dingen uit te leren zijn. In de pauze besloten veel bezoekers om het nieuwe boek van Alijn ('Het Heilige Beest') te kopen en lieten deze gelijk signeren door de auteur. Na de pauze werd het verhaal weer opgepikt en verhaalde Alijn over zijn meest productieve sessie op Rainbow. Vele bakken van karpers passeerden de revue en gaven een goed beeld van een onwerkelijk bestand aan karper. Een bestand waar nog veel groei in zit en waar de komende jaren nog veel (wereld)records zullen gaan sneuvelen. Niet door Alijn trouwens, want die heeft zijn visserij op het water afgesloten na ruim acht jaar visserij. Tot volgende winter!


Een volle zaal in Vianen

17/01/2013 | Verslag regiomeeting (Kevin Diederen)
Gisterenavond wisten veel karpervissers, ondanks het slechte weer, toch het clubhuis van HSV de Reiger in Vianen weer te vinden. Ongeveer 40 bezoekers waren getuige van het sprekersdebuut van Kevin Diederen. Van een aarzeling of spanning leek bij Kevin geen sprake, want hij vertelde makkelijk over zijn visserij. Tijdens het eerste deel van de presentatie nam Kevin ons mee naar zijn visserij van het afgelopen jaar (2012). Deze stond in het teken van 'vluggertjes' zoals hij het zelf beschrijft. Korte sessies voor en na het werk met penhengel of weinig materiaal. Een leuke vogelvlucht waarbij pech en succes elkaar duidelijk afwisselden. Na de pauze was het tijd voor het onderdeel 'Fotografie'. Kevin is werkzaam als fotograaf in de hengelsport en weet dus als geen ander wat er komt kijken bij deze fotografie. In het begin van de presentatie werd kort aandacht geschonken aan termen als 'diafragma, sluitertijd en ISO waarden' als intro op de rest van het verhaal. Daarna gaf Kevin diverse handige tips voor het gebruik van een spiegelreflexcamera aan de waterkant en een goede manier om goede vangstfoto's te maken met met de zelfontspanner. Een interessante avond en zeker geen standaard lezing die je al zo vaak ziet.

14/12/2012 | Verslag regiomeeting (Arjan Verkoelen)
Afgelopen woensdag was het alweer tijd voor de eerste regiomeeting van de KSN Utrecht dit meetingseizoen. Wat is het weer snel gegaan dit jaar. Zo zit je in het vroege voorjaar nog vol plannen aan de oevers van een kanaaltje in Frankrijk en zo zit je weer in het clubhuis van HSV de Reiger in Vianen. Na wat huishoudelijke mededelingen en het bedanken van voormalig regiovertegenwoordiger Jeroen Houdijk, was het de beurt aan Arjan Verkoelen, die zijn ervaringen uit 35 trips naar een groot Frans water met ons wilde delen. Zijn visie op voertactieken en zijn gebruikte technieken werden mooi in beeld gebracht en zeer duidelijk verwoord. De glazen water vonden gretig aftrek bij Arjan, die de avond moeiteloos vulde met zijn verhalen en anekdotes. Een interessante lezing en een leuk begin van dit nieuwe seizoen. Helaas was de opkomst een stuk lager dan het gemiddelde van vorig jaar, want er waren nu maar 30 bezoekers op deze meeting afgekomen. Wij hopen jullie op woensdag 16 januari dan ook weer in grote getalen te zien bij de volgende meeting en daar een verlate nieuwjaarsgroet te kunnen brengen.

01/11/2012 | Jeroen Houdijk stopt
Als regio Utrecht kunnen we met een goed gevoel terugkijken op de afgelopen winter. De opkomst bij de regiomeetings was, na een aantal slechte jaren, weer erg goed en dat kwam ook de sfeer bij de meetings ten goede. Helaas is er wel een wijziging doorgevoerd in het regiobestuur. Jeroen Houdijk heeft namelijk besloten om per direct te stoppen met zijn activiteiten binnen het regiobestuur. Door gezinsuitbreiding en een nieuwe baan was het voor Jeroen niet meer mogelijk om genoeg tijd vrij te maken voor onze regio. Wij willen Jeroen heel hartelijk bedanken voor zijn inzet als regiobestuurder in de afgelopen 6 jaar en wij wensen hem heel veel geluk toe met zijn gezin en carrière!