Loodvervangers

0 2387
03 jun

Lood is hard op weg om vanwege Europese regelgeving uit de sportvisserij te worden verbannen. In de aanloop naar een gebruiksverbod wil de European Fishing Tackle Trade Association (EFTTA) het loodgebruik in de hengelsport vanaf 2020 aantoonbaar terugdringen. Daarom zijn Sportvisserij Nederland en De KSN samen met de hengelsportbranche druk op zoek naar milieuvriendelijke alternatieven voor lood, waarvan het aanbod in de afgelopen jaren gelukkig flink is gestegen.Door het groeiende besef van de schadelijkheid van lood in het milieu, is het gebruik hiervan in de afgelopen jaren (ook) in de sportvisserij ter discussie komen te staan. Een aantal jaren terug waren nauwelijks goede en betaalbare alternatieven voor vislood beschikbaar, maar tegenwoordig kunnen sportvissers kiezen uit een breed assortiment milieuvriendelijke loodalternatieven. Voor de karpervisserij zijn er goed bruikbare werpgewichten van steen en staal, waarbij de verwachting is dat van de laatste variant snel meerdere varianten op de markt komen.


Lees meer over loodvervangers in De Karper 95

In De Karper 96 heeft Gerwin Gerlach een uitgebreid artikel geschreven over het gebruik van lood en loodalternatieven. Het artikel is als PDF te lezen door hier te klikken.

Wil je meer interessante artikelen lezen en ben je nog geen lid van De KSN? Geef je dan nu op als lid, steun het werk van De KSN en ontvang vier keer per jaar ons full colour magazine De Karper.

Gerelateerde berichten
Facebook reacties

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons Privacy Statement en Browsercookie beleid.