Veiling: steun het Michel Hollaar Fonds

0 6641
22 mrt

Op zondag 28 februari verloor de karperwereld een icoon; Michel Hollaar. Een man die altijd klaarstond voor anderen, iemand die meer vrijwilligerswerk verzette dan wie dan ook. Om zijn gedachtengoed voort te zetten organiseert De KSN een veiling waarbij de opbrengst naar diverse projecten binnen de karpervisserij en de nabestaanden van Michel gaat. Doe ook mee en bekijk hieronder de te veilen producten, pakketten en diensten!

Michel was een belangenbehartiger pur sang en zat meer uurtjes aan de vergadertafel dan aan de waterkant. Hij zou het vreselijk vinden als zijn werk niet 'volgas' zou worden voortgezet. Dat mag en zal niet gebeuren!

Uiteraard is Michel zijn gezin het hardst geraakt door zijn overlijden. Het gemis is nu al enorm maar ook een aantal praktische problemen heeft zich aangediend. Zo zat Michel midden in een verbouwing van zijn woning. Deze is momenteel op z'n zachtst gezegd "verre van klaar" en zonder hulp zal Michel zijn vrouw nog maanden in de troep zitten. Dat mag en zal niet gebeuren!


Michel was een gedreven bestuurder en vooral belangenbehartiger!

Michel Hollaar Fonds

Na overleg met 'Mies' z'n vriendengroep, de mannen van De KSN en diverse bedrijven kwam naar voren dat veel vissers iets willen doen. Hieruit is het idee ontstaan om een veiling te organiseren waarbij de opbrengsten gebruikt gaan worden voor zaken die in lijn liggen met de filosofie van Michel.

Denk hierbij aan het organiseren van jeugdkampen, het op poten zetten van uitzetprojecten van (spiegel)karpers, het ondersteunen van belangenbehartigers en uiteraard hulp aan de nabestaanden.


Eén van de hoofddoelen zal zijn: het stimuleren en financieren van (spiegel)karper uitzetprojecten.

Dit fonds zal worden beheerd door De KSN waarbij er in nauw overleg met de nabestaanden wordt besloten waar de gelden aan besteed zullen worden.

Hoe werkt het?


Hieronder zie je een overzicht van diverse producten, pakketten en diensten die gratis zijn verstrekt om geld te werven voor de Michel Hollaar Fonds. Dank en respect voor deze bedrijven en de personen erachter met het hart op de goede plaats. Ieder te veilen product, pakket of dienst heeft een minimale prijs die het op moet leveren. Dit om 'koopjesjagers' tegen te gaan.


Michel was een man die op de achtergrond opereerde, maar dankzij zijn inzet zijn er tientallen projecten succesvol van de grond gekomen. Waaronder diverse karperwedstrijden.

Een bod uitbrengen kan per mail op veiling@deksn.nl. Namens het bestuur van De KSN zal Michiel Pilaar deze biedingen bijwerken in deze update. Uiteraard dient jouw bod boven het minimumbedrag te liggen. Mocht je als koper anoniem willen blijven? Ook dat is mogelijk. Jouw naam wordt niet vermeld op de site en is alleen bij het bestuur van De KSN bekend.

Rechtstreeks doneren


Heb je geen behoefte aan één van de te veilen producten, pakketten of diensten en wil je dit initiatief tóch steunen? Maak dan rechtstreeks een donatie over op onderstaand rekeningnummer:

De KSN IBAN: NL50 SNSB 0879791780 o.v.v. Michel Hollaar Fonds

Wil je dat jouw geldelijke donatie alleen besteed wordt aan de nabestaanden en niet aan andere projecten? Zet dan in de omschrijving t.b.v. nabestaanden. De KSN maakt deze gelden direct over aan de weduwe van Michel.


Af en toe trok Michel zelf ook naar de waterkant en dat verliep vaak vrij succesvol.

Steun het MHF en bied op onderstaande items


Op deze pagina zullen diverse te veilen producten, pakketten en diensten te zien zijn. Laat je hart spreken en bied via info@deksn.nl of info@karperwereld.nl. Nogmaals: de geworven gelden gaan direct naar het Michel Hollaar Fonds en zullen enkel en alleen gebruikt worden voor projecten die passen in het gedachtengoed van Michel!Update 15 april 18.00 uur: de veiling is GESLOTEN! Allemaal bedankt voor het bieden!
Item 1: Carplantis: een week vissen voor twee personen
Het Nederlandse betaalwater Carplantis biedt aan: een week karpervissen op dit prachtige meer. Op dit water zit je niet alleen mooi, je hebt ook nog eens kans op een grote karper. Een stek voor twee karpervissen kost normaal €700,- en we hopen dat dit ook het bedrag is dat (minimaal) zal worden opgehaald!

Startbod: €350,-
Hoogste bod tot nu toe:
€700,- Marcel Aarden
€500,- Patrick Krekt 
Veiling sluit: 15 aprilItem 2: Magic Mango, 50 kg nieuwe Pro Line boilies
Door de immense populariteit van de Magic Mango fluor pop-up Range, heeft Pro Line besloten om een complete boilie range van de Magic Mango uit te brengen. De combinatie van de fel oranje kleur in combinatie met de zoete Mango flavour heeft een geweldige vangkracht. Voor de Michel Hollaar Fonds bieden de mannen 50 kg Magic Mango aan (in een diameter naar keuze) ter waarde van €350,-.

Startbod: €175,-
Hoogste bod tot nu toe: 
€230,- Willem van der Veen
€225,- Marco Jager
€210,- Willem van der Veen
Veiling sluit: 15 aprilItem 3: Een week genieten op Het Karperveen
Ook de Belgische firma Gills en Scales doet een mooie bijdrage aan deze actie. zij stellen een week vissen op Het Karperveen ter beschikking. Dit pittoreske water is gelegen in Belgisch Limburg en bevat een waanzinnig karperbestand. Deze week vissen is voor twee vissers en omvat tevens de huur van de woning. Dit alles heeft een waarde van €740,- dus wij zouden zeggen: start met bieden!

Startbod: €370,-
Hoogste bod tot nu toe:
€500,- Yoni Verbraeken
€470,- Marc Peters
€430,- Yoni Verbraeken
€400,- Glenn Segers
Veiling sluit: 15 aprilItem 4: KWO Kledingpakket
Ook KWO doet een duit in het zakje en stelt een kledingpakket ter beschikking met hierin: een KWO hoodie, een jogger en een paar schoenen. Het setje wordt gecomplementeerd met twee T-shirts en een DVD set met alle avonturen van Pilaar & Hofman. De totale waarde bedraagt €150,- en het bieden start bij €75,-.

Startbod: €75,-
Hoogste bod tot nu toe:
€135,- Karpervakantiezoeker.nl
€125,- Wilco van der Zijde
€105,- Paul Hendrix
Veiling sluit: 15 aprilItem 5: Cipro waardebon van €325,-
Voor het Michel Hollaar Fonds stelt Cipro een waardebon ter waarde van €325,- beschikbaar. Dit (totaal) bedrag kan ineens of in gedeelten gebruikt worden voor een door de winnaar zelf samen te stellen pakket
uit het gehele assortiment CIPRO producten. Soorten, diameters en hoeveelheden naar keuze en/of in overleg.

Startbod: €162,50,-
Hoogste bod tot nu toe: 
€200,- Sebastiaan Disseldorp
€185,- Ingmar Hokke
€170,- Sebastiaan Disseldorp 
Veiling sluit: 15 aprilItem 6: Weekend vissen met Nash TV Benelux: krijg je eigen aflevering
De jongens van Nash Benelux willen graag meewerken aan deze veiling en hebben iets moois bedacht! Diegene die het hoogste bod uitbrengt, wint een weekend vissen met Nash TV Benelux. Nash-consultants Joery van der Beek en Rick Bongers zullen jou/jullie een weekend lang volgen met de camera's van Nash TV.

Tijdens dit weekend krijg je een compleet aas- en end tacklepakket als extraatje. Zij zullen dit weekend prachtig in beeld brengen en Rick zal dit op professionele wijze monteren zodat je na afloop een megavette dvd hebt waar jou/jullie eigen aflevering van Nash TV op staat. Deze aflevering zal ook geplaatst worden op het Nash TV Benelux account op YouTube. De insteek van de aflevering en het water waar gefilmd wordt mag jij zelf bepalen, voorwaarde: het water dient in de Benelux te liggen!Rick en Joery zullen het gehele weekend aanwezig zijn om te filmen en natuurlijk ook tips en trucs over het karpervissen geven. Zoals wij van beide heren gewend zijn, zal het een gezellig weekend worden met hopelijk een berg vis en strakke beelden. Dus lijkt het jou leuk om eens je eigen, professionele film te hebben over jouw visserij inclusief een compleet aas- en end-tackle pakket en een weekend vissen met Benelux Consultants Joery en Rick, zorg er dan voor dat jouw bod het hoogste is en we maken er een onvergetelijk weekend van! 

Je kan natuurlijk ook met je vismaat een bod uitbrengen. Het geld zal uiteraard aan het fonds gegeven worden.

Startbod: €100,-
Hoogste bod tot nu toe:
€280,- Roy Vrielink
€275,- Frank van Mourik
€250,- John Hendriks
€225,- Frank van Mourik
Veiling sluit: 15 april


Item 7: Dé Karperwereld - Nummer 1
Om het Michel Hollaar Fonds op passende wijze te steunen, stelt het magazine Dé Karperwereld een door verzamelaars zeer geliefd exemplaar van de allereerste Dé Karperwereld ter beschikking. Het bewuste magazine is bijna 20 jaar oud en nog zeer moeilijk te verkrijgen. Het startbod is relatief laag, in het verleden zijn er exemplaren voor een veelvoud ervan van eigenaar verwisseld. Het zou mooi zijn als dat ten goede van het fonds nog eens mag gebeuren.

Startbod: €50,-
Hoogste bod tot nu toe:
€100,- Anoniem
Veiling sluit: 15 aprilItem 8: The Carp Specialist: een karpervisvakantie met huisje op Windmill Lake (voor 1 visser en 1 niet-visser)
Bas van Klaveren vertelt: "Michel was een graag geziene gast op Windmill Lake, waar hij graag een weekje vertoefde met zijn vrouw Anita en vrienden. Even 'relaxed' karpervissen vanuit een huisje, met de gezelligheid, service en het lekkere eten van Anton & Diaan bij de hand. Voor komende september zou hij er weer zitten... vanuit The Carp Specialist & Windmill Lake bieden wij ter nagedachtenis, in een door u gekozen week, graag een weekje karpervissen vanaf het Chalet op stek 2 aan voor 1 visser en 1 niet-visser.

Deze reis vertegenwoordigt een waarde van €560,-, en we hopen dat dit bedrag tijdens de verloting ten goede zal vallen aan het goede doel."

Startbod: €280,-
Hoogste bod tot nu toe: 
€450,- John Hendriks
€420,- Jonathan Lesage
€400,- Michel van Bokkem
€375,- John Hendriks
€350,- Michel van Bokkem
Veiling sluit: 15 aprilItem 9: Oppervlaktevissen met de Pedigree boys
Gezocht: 2 tot 4 vissers die willen leren oppervlaktevissen! Ga mee op deze geheel verzorgde dag met Robert de Wilt, Michel Snijders, Jurian van der Graaf en Ties Ittmann (de boys van het satirische 'Team Pedigree'). Een dag lang ga je oppervlaktevissen onder begeleiding van deze vier ervaren vissers. Zij zorgen tevens voor materiaal, aas, uitleg over de visserij en hopelijk een paar mooie karpers!

Meld jezelf dan ook aan samen met je vismaatjes. Deze veiling moet minimaal €75,- opbrengen, dus als je met twee vismaatjes komt vallen de kosten reuze mee! Locatie: regio Rotterdam (in overleg). 
Van deze dag maken de boy’s een mooie (foto)reportage! Dit verslag zal worden gepubliceerd op KWO en in het magazine van De KSN!

Startbod: €75,-
Hoogste bod tot nu toe:
€205,- Jeroen van Straalen
€200,- Thomas Kaslander
€175,- Jeroen van Straalen
€160,- Patricia & Theo
€150,- Jeroen van Straalen
€135,- Jeroen van Straalen
€140,- Thomas Kaslander
€135,- Jeroen van Straalen
€120,- Patricia & Theo
€100,- Gerben Koopmans
Veiling sluit: 15 aprilItem 10: MarkerWorld.nl biedt aan: 2 stuks Free Spirit CTX 3.25lb
MarkerWorld stelt 2 prachtige Free Spirit hengels ter beschikking uit de enorm populaire CTX serie. Deze 12ft stokken zijn een lust voor het oog, de opbouw en afwerking zijn werkelijk van ongekende klasse. De 3.25lb uitvoering heeft ruim voldoende vermogen om gewichten tot en met 150 gram eenvoudig weg te zetten, het 50mm startoog zorgt dan ook nog eens voor minimale wrijving en toch zal deze hengel je optimaal plezier laten beleven aan de dril. Alleen af te halen in Capelle ad IJssel.

Dit setje hengels kost normaal €300,- en we hopen dat dit bedrag ook opgehaald zal worden. Desondanks kan er geboden worden vanaf €150,-!

Startbod: €150,-
Hoogste bod tot nu toe:
€200,- Anoniem
€160,- Michel van Doo 
Veiling sluit: 15 april
Item 11: Bestedingstegoed bij TTB Baits
De mannen van TTB Baits doen ook een toffe bijdrage aan deze veiling. Ben je op zoek naar goede boilies, pop-ups, liquids of ingrediënten? Overweeg dan om een bod te doen op het bestedingstegoed dat TTB ter beschikking stelt! Shop voor €300,- in de webshop en vis dit voorjaar met aas waarmee je tevens het goede doel steunt.

Startbod: €150,-
Hoogste bod tot nu toe:
€250,- Anoniem
€200,- Sjaak de Lange
Veiling sluit: 15 aprilItem 12: een weekend vissen op het Monkey Climber Syndicaat
Giovanni Vanhooren aan het woord: "Niets dan respect voor Michel Hollaar vanuit Monkey Climber. De contacten waren erg nauw: zo zorgde Michel ervoor dat elk KSN-jeugdlid telkens een exemplaar van ons magazine ontving. We hadden nog een mooi filmproject in de planning staan, dit tegen de verkoop van (projectspiegel)karpers en vissen van formaat door Nederlandse beroepsvissers aan Belgische tussenhandelaren. Daarvoor zou gefilmd gaan worden op wat wij al grappend het 'MC-syndicaat', maar wat eigenlijk niet meer is dan een put die we beheren onder goede vrienden. 

Een uniek water met al even unieke, donkere karaktervissen. Ter steun van Michels nabestaanden willen we vanuit Monkey Climber dan ook iets aanbieden dat eigenlijk niet te koop is, namelijk een weekendje vissen voor 1 persoon op dit Belgische water. Startbod: €100,-

Startbod: €100,-
Hoogste bod tot nu toe:
€300,- Anoniem
€225,- Ben Flamaing
€200,- Patrick Snoek
€170 Yves Laurent
€140,- Glenn Segers
€125,- Peter Vlasveld
Veiling sluit: 15 aprilItem 13: Ashima pakket
Ashima zag deze actie en al snel kregen we een mailtje dat ze een bijdrage aan het Michel Hollaar Fonds willen doen. Hierbij vergeven ze dan ook een pakket met o.a. de nieuwe Fluorotec lijn, onderlijn materiaal, haken, boilienaald en een hakenslijper! De waarde komt op €125,- maar we hopen natuurlijk dat dit bedrag flink overschreden gaat worden.

Startbod: €67,50
Hoogste bod tot nu toe: 
€70,- Fred Spreen
€67,50 Jeroen van der Worp
Veiling sluit: 15 aprilItem 14: penhengel van The Force Rods
Nu het voorjaar in aantocht is, is het een prima tijd om er weer met de penhengel op uit te trekken. Om het fonds te steunen doneert The Force Rods een penhengel uit de F-range. Deze hengel heeft de volgende specificaties: 1,5 lbs bij 13 feet. Lekker lang, maar zeker nog lekker soepel. Drilplezier gegarandeerd. Bieden start bij €55,- (50% van de winkelwaarde).

Startbod: €55,-
Hoogste bod tot nu toe: 
€95,- Baak Akkermans
€90,- Yannick Janssen
€80,- Baak Akkermans
Veiling sluit: 15 aprilItem 15: Aaspakket van TK BoiliesTon Krijgman van TK Boilies vertelt: TK’s Yellow Taste is onze nieuw ontwikkelde boilie voor dit jaar, deze bol bestaat uit verschillende specerijen en zit boordevol toevoegingen van dierlijke producten op basis van insecten en verschillende smaakmakers. De boilie is geflavourd met een crabflavour. De smaak van deze boilie is een verrassende kruidige, zoet en zoutige smaaksensatie.

TK’s Luxe pakket bestaat uit, 5 kilo TK’s Groundbait Spotmix, 10 kilo TK’s Boilies Freezerbaits / Ready mades , TK’s Pop-ups, TK’s Liquid Boilie Dip gelijk aan uw boilie keuze. En de TK’s Bait Spray Yellow Taste. Alle TK’s Boilie varianten mogelijk! Het boiliepakket kost normaal €87,- en het bieden start bij €50,-.

Startbod: €50,-
Hoogste bod tot nu toe:
€75,- Baak Akkermans
€70,- Arne Schipper
€65,- Baak Akkermans
€60,- Arne Schipper
€55,- Baak Akkermans
Veiling sluit: 15 april


Item 16: Dwarf Backpack en Cooling Bag van NashMet een gezamenlijke waarde van €120,- moet dit setje met een rugzak en een Cooling Bag van Nash toch wel €60,- opleveren. Producten van hoge kwaliteit en een lange levensduur! Bieden maarrrrr!

Startbod: €60,-
Hoogste bod tot nu toe:
€100,- Kenny Digneffe
€85,- Marco Geilvoet
€75,- Klaas Ems
€60,- Jethro Buter
Veiling sluit: 15 april


Item 17: Das Vat, drie maal kant-en-klare partikels van Rotterdam VisaasDavid Keller van Rotterdam Visaas wilde ook zeker een steentje aan deze actie bijdragen en besloot om 3 van zijn befaamde DAS VAT emmers aan de veiling te doneren. Deze emmers bevatten maar liefst 31,5 liter gekookte partikels (28 kg). Er kan gekozen worden voor een partikelmix of tijgernoten (of 2 om 1 uiteraard). De winkelwaarde van deze vaten komt op €195,-!

Startbod: €100,-
Hoogste bod tot nu toe:
€150,- Anoniem
€120,- Wilco van der Zijde
€105,- Michel van Bokkem
Veiling sluit: 15 aprilNogmaals: biedingen svp inzenden op veiling@deksn.nl. Voorlopig zal de veiling lopen tot half april. De hoogste bieders maken het geld over nadat de veiling van het item gesloten is. Zij zullen per mail worden geïnformeerd dat zij de gelukkigen zijn.

Word lid van De KSN


Zowel het De KSN bestuur als Michel z'n vrienden zijn ervan overtuigd dat Mies nergens zo fanatiek in was als in het werven van nieuwe leden voor De KSN. Een artikel als deze afsluiten zonder vermelding naar de website van De KSN zou ons op een donderpreek op hebben geleverd. Dus bij deze, bekijk hier wat De KSN allemaal doet voor de karpervissers en overweeg eens een lidmaatschap.

Alvast bedankt voor jullie donaties, biedingen en inzet! 
Laten we Michel trots maken en zijn gedachtengoed voortzetten!


Eindelijk eens op de voorgrond. Maar dat heeft Mies ook wel verdiend! Op naar veel mooie projecten in de toekomst.

Heeft u een bedrijf en wilt u ook een bijdrage aan deze veiling doen door een product of dienst in te brengen? Graag! Neem hiervoor contact op met veiling@deksn.nl voor meer informatie.
Gerelateerde berichten
Facebook reacties

Om u de beste gebruikerservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.

Om u de beste gebruikerservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.